torsdag den 12. august 2010

At nyde..

Ej, hvor er jeg træt af at være syg, har ikke været frisk i flere måneder, men jeg har fået en diagnose og er på rette vej. Nu er jeg sendt på sofaen igen, med hovedpine og maveonde. Måske er det bivirkning på medicin eller måske er det den bacille, der løber i det nordjyske, jeg ved det ikke.
Hunden sætter pris på mine hjemmedage og han kæmper en kamp for at skubbe computeren på gulvet, så han kan komme til. Der skal puttes!Den dårlige samvittighed.. åh ja, overfor familien, fordi jeg ikke var specielt sprudlende i vores sommerferie og har minus energi. Overfor arbejdet, fordi jeg mangler og for at de ikke kan regne med mig. Hmmm....
Jeg snakkede med min leder og hun er meget forstående, men vi talte om den dårlige samvittighed og hvordan vi takler den.
Jeg læste en artikel igår, om hvordan vi kommer ned i gear og hvordan vi ser på det, at slappe af og gøre det vi har mest lyst til.
Hvad er nydningen for dig?
For Bamse er det, at gå en tur, i sine røde gummistøvler, sammen med bedste vennen kylling.
En´ ting er, at vi godt ved hvad der skal til, for at komme ned på jorden, men at gøre det, er noget ganske andet.
Min bedstemor sagde altid, at man skal yde før man kan nyde, men hun var husmor af den gammeldags slags og for hende gav det mening. Hun skulle i kælderen og tænde for den store gruekedel for at vaske tøj, et projekt der tog flere dage om ugen. Alt var noget mere besværligt dengang. I dag tager det ca. 15 min aktiv arbejdstid, at få vasketøjet fra tøjkurv til skuffen, så selv om jeg arbejder fuld tid, bruger jeg jo kun en brøkdel tid, på alt det huslige, end min bedstemor gjorde.
Men den dårlige samvittighed er der alligevel. Måske er det en kvindeting og direkte nedarvet fra vores bedstemødre, at vi skal støvsuge og vaske tøj før vi må slappe af.
Jeg ved, at det ikke kun er mig der har det sådan, når jeg læser de forskellige blogs, skrevet af travle og kreative kvinder, møder jeg tit tanker om hvordan, man får lavet alting og samtidig får tid, til de ting vi gerne vil. Der er ikke mange bud på en løsning og ofte er det tiden til os selv, der taber til alle de huslige sysler og bliver udsat til de sene timer eller på ubestemt tid.
Manden i mit liv, er fløjtende ligeglad med, om jeg sidder og nørkler, selv om huset trænger til en overhaling, så der er bestemt ingen forventninger derfra. Men jeg kan ikke! Jeg kan ikke nyde, når der ligger nullermænd i hjørnerne.
Nu sidder jeg her og er ikke frisk nok til at gå på arbejde. Det ville være ok, at sætte en vask over, men ligefrem hygge mig og prøve at nyde, at jeg har hele dagen for mig selv. Nej vel...
Kan jeg nyde, kan jeg også gå på arbejde........... Sådan noget pjat. Jeg tror der sidder mange fra vores mødres generation og er skuffet over, at vi ikke er kommet videre.
Men jeg vil øve mig, vil jeg!
Jeg vil finde nydningen hver dag, om det så bare er 5 min.......

2 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Jeg prøver igen :-)
  Hej,
  Først - tillykke med det nye navn som passer fint til bloggen syntes jeg. :-)
  Dernæst, sikke et ærligt indlæg.! Jeg tror at vi nemt bliver vores egne værste fjender ved at forvente for meget af os selv. Jeg har været der selv. :-) Jeg ved derfor også hvor svært det er at komme over den dårlige samvittighed og give sig "lov" til at nyde, men jeg har lært og erfaret, at det er absolut nødvendigt at tage farten lidt af en gang imellem. :-)
  Knus og god weekend
  Birgitte.

  SvarSlet

Related Posts with Thumbnails