tirsdag den 21. august 2012

Ondt i maven!

Jeg har ondt i mave, ikke sådan, at jeg er syg eller mangler kostfibre, jeg har ondt i maven over min søn.
Igår på vej til skole, blev han slået ned!
Helt uprovokeret dukkede en gut op og slog ham i ansigtet, med hævet næseryg og blodtud til følge. Og væk var han! Min søn kendte ikke manden og har ingen ide om hvorfor det lige gik ud over ham. En ung gut og min søn kan beskrive hvordan han ser ud. Måske går han i en af de ældste klasser på skolen, som min søns klassetrin ikke ser til dagligt, så idag skal han se billeder og måske kan han udpege, måske ikke.
Jeg ved snart ikke hvad jeg håber på der sker. Finder vi ham og går han på skolen, skal sønnen jo forholde sig til ham og hvad sker der med sådan en gut? Sikkert ikke ret meget? Da jeg ringede til politiet, kunne de fortælle mig, at det desværre sker ofte. Hvad er det da for noget?
Gutten der syntes at det var okay at overfalde min søn, har indvandrebaggrund. Det er så her jeg bliver lidt træt!
At min søn går i en 2 sproget skole, med mange forskellige nationaliteter er et bevist valg fra min side. Jeg vil gerne have et barn der er åben overfor verden, tolerant og omsorgsfuld. Racisme er ikke en del af mit ordforråd, men i de 10 år min søn har gået i børnehave, dus, klub og skole har jeg gentagende gange oplevet problemer pga. kulturforskelle. Piger der ikke måtte komme i vores hjem, fordi jeg var ugift, drenge der ikke måtte lege med min søn, for jeg kunne jo finde på at servere svinekød. For et par år siden var de fleste forældre parate til, at tage vores børn ud af skolen, hvis skolen ikke ville fjerne en dreng der i årevis havde terroriseret vores børn. Hverken os eller skolen kunne få kontakt til drengens forældre, og ja, jeg kan desværre blive ved. Hvordan kan jeg blive ved med at overbevise min søn om, at vi alle skal være her, at han skal være hensynsfuld og åben, når han gentagne gange har disse oplevelser?
Vi skal nok finde ud af det, men lige idag vil jeg have lov til, at være løvemor og have ondt i maven over, at man ikke kan gå i fred kl. 8.30 på vej til skole.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails