tirsdag den 26. april 2011

Bogtip

Jeg elsker at få anbefalet bøger og læse boganmeldelser, så jeg tænkte, at jeg vil give lidt igen.


Dette er historien om tre kvinder, som i 60´ernes Mississippi beslutter sig for at gøre noget helt utænkeligt. Den nye racelov er netop blevet indført, og adskillelsen mellem hvide og sorte er pludselig ikke længere lovlig. Ku Klux Klan hærger, og sorte lever i skræk og rædsel for deres liv.

Så meget mere fantastisk og modigt! – er det da også, da Aibileen, en sort hushjælp, indvilger i at fortælle sin historie til miss Skeeter, en ung, hvid journalist, der aldrig har forstået, hvorfor hendes egen elskede ‘mammy’ i sin tid forsvandt ud af hendes liv, og som sætter sig for at beskrive tilværelsen for en række sorte tjenestefolk.

Aibileen er den første, men det er ikke nok med kun én stemme, og langsomt og møjsommeligt – og i dybeste hemmelighed – lykkes det at rekruttere andre kvinder og få dem til at fortælle deres historie med livet som indsats!

Med Niceville giver Kathryn Stockett en på alle måder fantastisk læseoplevelse – rørende, gribende, humoristisk, skræmmende og tidløs. Og en tankevækkende skildring af de grænser, vi – både som mennesker og samfund – vælger at acceptere og dem, vi ikke vil acceptere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails